Fly til Malta Malta

Middelhavets honningsøde ørige
Flybilletter til Malta fra
 • 620 DKK pr. person
 • Fly fra København starter ved 890 DKK
 • Fly fra Billund starter ved 970 DKK
 • Fly fra Göteborg starter ved 1.200 DKK
 • Fly fra Hamborg starter ved 890 DKK

Om Malta

.

En salt havbrise skyller ind over den befæstede by Valletta, Maltas hovedstad, mens solstråler lyser de honningfarvede kupler og tårne op. Tag turen op ad de stejle, smalle gader, indtil udsigten over et glimtende Middelhav kommer til syne. Tag plads i en af de små caféer, hvor de lokale mødes og taler hurtigt maltesisk med arabisk rytme og italiensk entusiasme. Smag en pastizzi – en gylden, flaget kage fyldt med ricotta, der er en populær snack blandt de lokale.

Malta har en lang historie. Ørigets ældste templer menes at kunne dateres til før Egyptens pyramider og Stonehenge.

Med vakte sanser kan du derefter tage til Marsakloxx, øernes fiskerlandsby. Her hæver det lokale sprog sig til råb, når dagens fangst bliver trukket i land fra de farverige både, og fiskene bliver renset med lynets hast. Fuldend den maritime oplevelse ved at tage en dykkertur mellem ældgamle vrag klædt i tang med stjerneskud af fisk, der skyder forbi.

Honning fra Malta er kendt for sin høje kvalitet. Grækerne og romerne kaldte øen Melita, som betyder honning.

Hvordan er vejret i Malta i juli?

 • Temperatur 22-31 °C
 • Dage uden regn 30-
 • Gnsntl. nedbør 0 mm
 • Dage med sne 0

Demografi

 • Befolkning 7K
 • Lokaltid :
 • Valuta Euro

Spændende steder i Malta

Folk, der godt kan lide Malta, kan ofte også lide at flyve til ...

Om Malta

Det er let at forstå, hvorfor folk har kæmpet om de solbeskinnede øer i flere tusind år, og hvorfor flyrejser til Malta har været populære i årtier.

Maltas hovedstad, Valletta, står opført på UNESCO’s verdensarvsliste, så de fleste turister er godt tilfredse med at tilbringe hele deres ferie i byen, hvor de kan opleve de ældgamle monumenter, nyde livet på de travle fortovscaféer og slappe af på de nærliggende strande. Det er trods alt svært at slå Grand Harbours udsigt til det glitrende blå hav, og på byens elegante vintagehoteller kan man let føle sig som en Hollywood-starlet, der leder efter lidt velfortjent fred og ro.

Mens Valletta er en blanding af gammelt og nyt, er der andre dele af Malta, hvor man virkelig føler, at man må være kommet dertil med en tidsmaskine. De byder ikke bare på masser af uspoleret skønhed, men også på glimt af øens turbulente historie. Med sin beliggenhed mellem Italien og Algier var den en perle, hvis rigdom tiltrak den ene fremmede magt efter den anden – og hvis skønhed stadig gør den til et must for turister.

Når du er steget af flyet på Malta, kan du tage en færgetur på 45 minutter til øen Gozo, hvor du kan finde templer, moskéer og korsfarerkirker, der er lige så flotte, som dem i Valletta, men uden de store menneskemængder. Uanset hvilken retning du kigger i, kan du se det azurblå hav og silhuetten af det gamle citadel i Rabat. På de knudrede stier langs med den vilde kyst føles det som om, den moderne verden er forsvundet. Sidst på dagen danner de små tavernaer rammen om et afslappet måltid af lokale råvarer, som for eksempel kanin og honning, der er tilberedt enkelt, men virkelig delikat. Du vil måske kunne genkende nogle af smagsindtrykkene fra det sicilianske og mellemøstlige køkken, men duften af vild fennikel og de malede øjne på fiskerbådene, der vugger blidt på havet, efterlader ingen tvivl om, at du er midt i et autentisk maltesisk gilde.

Ud for hovedøens kyst venter der en enestående dykkeroplevelse med sunkne bombefly fra 2. Verdenskrig, men det er alligevel svært at slå tilbuddet om en tur med sejlskib, hvor man kan udforske de mere afsides grotter og strande – måske forsynet med et par flasker af den lokale øl, Cisk, som man kan skåle i, mens solen går ned. Det går mere støjende for sig i Paceville, lige nord for den turistede St. Julian Bay, hvor lokale og udlændinge mødes over et glas billig maltesisk vin og udveksler historier om deres eventyr på øen.

Beklager, informationen er i øjeblikket kun tilgængelig på engelsk

Feedback
Cookies
momondo.dk anvender cookies til analyse og genkendelse
Læs mere